Kanie panierowane

0 (0 ocen)

  • 15 min

Szkoda, że kanie nie rosną w ciągu całego roku... Wykonanie proste, a smak, który dłuuugo się pamięta...

  • 15 min

Składniki:

  • 3 kanie (duże)
    sól, pieprz
    Panierka:
    mąka pszenna do obtaczania
    1 jajko
    2-3 łyżki mleka
    bułka tarta
    Dodatkowo:
    olej/masło do smażenia

Kanie panierowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapelusze grzybów należy dokładnie umyć i osuszyć.
    (Można też wymoczyć w mleku.)
  • 2. Następnie każdą kanię oprószyć solą oraz pieprzem i kolejno obtoczyć z mące, jajku roztrzepanym z mlekiem, a na końcu w bułce tartej.
  • 3. Smażyć obustronnie na rozgrzanym tłuszczu - do momentu aż będą miękkie i przyrumienione.
    Najlepiej smakują bezpośrednio po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy