Kania w panierce

  • wyświetlono: 210 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Małe co nieco dla wielbicieli grzybów

1dd
  • 1 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

1 kania,
sól, pieprz,
jajko,
1/2 szklanki mleka,
bułka tarta,
olej do smażenia.

Sposób przygotowania przepisu:

Kania w panierce

  • 1. Kanię dokładnie oczyścić, moczyć w mleku przez godzinę, po czym odcedzić, posypać solą oraz pieprzem. Panierować w roztrzepanym jaku, następnie w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

grzyby leśnekaniadary lasukania w panierce

Komentarze

Podobne przepisy

BOCZNIAKI SMAŻONE W PANIERCE Z BUŁKI TARTEJ

Dodane przez: Kasinkowe gotowanie

BOCZNIAKI SMAŻONE W PANIERCE Z BUŁKI TARTEJ

Miała być wiosna! Niestety spoglądając...

image-24g8hxp

Dodane przez: in-humility

SMAŻONY SER CAMEMBERT W PANIERCE (z dżemem...

Szybka i prosta przekąska przed...

Nugetsy w panierce z orzeszków ziemnych i chipsów tortilla z wiosenną sałatką

Dodane przez: ankad21

Nugetsy w panierce z orzeszków ziemnych i...

Wspaniałe, chrupiące idealne jako...

.

Dodane przez: Anitka0804

Kebab w chlebku pita

Uwielbiam domowe fast foody często...

PARÓWKI W CIEŚCIE PAPRYKOWYM

Dodane przez: Kuchnia MagdaLeny

PARÓWKI W CIEŚCIE PAPRYKOWYM

Oto pomysł jak urozmaicić zwykłe...

Kurczak w galarecie na kanapki (w butelce)

Dodane przez: Andzia Pichci

Kurczak w galarecie na kanapki (w butelce)

Często mamy dylemat co zrobić z...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE