REKLAMA

kandyzowana skórka z pomarańczy

wyświetlono: 388 | dodany do książki kucharskiej: 4 | polecenia: 0

Doskonałe do wypieków świątecznych

opublikowany: 27.11.2012
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • skórka z 4 pomarańczy
    szkl cukru białego
    szkl cukru brązowego
    2 szkl wody
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Pomarańcze obieram w ''ćwiartki''. Następnie układam w misce i zalewam na cala noc wrzątkiem. Rano wodę odlewam. Układam skórki na sitku i jeszcze raz przelewam wrzątkiem. Odsączone wkładam do garnka zasupuje cukrem, zalewam 2 szkl wody i gotuje ok 1 godz na małym ogniu.
    Kiedy skórki są juz w ''al dente'' wyjmuje widelcem je na siatkę( ja używam gazy naciągniętej na drewnianą ramkę) i studze. Ostudzone kroję w drobną kostkę i ponownie układam na sitku by wyschło najlepiej na całą noc. Rano składamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce.

Porady

Syrop, ktory zostal z gotowania skórek zlewam w słoiczek i przechowuje w lodówce. Jest doskonały do serników, czy do polewania naleśników.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Habibi Chi DSC_3377_Perfect365

Kandyzowana skórka z pomarańczy

Aromatyczna kandyzowana skórka pomarańczy która jest elementem dekoracji wielu nie tylko świątecznych ciast.

kategoria: Desery opublikowany: 26.12.2016 | wyświetlono: 199 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: Anyzkowo unnamed (1)

Kandyzowana skórka z pomarańczy

Pyszny dodatek do ciast i ciasteczek.

kategoria: Desery opublikowany: 15.01.2016 | wyświetlono: 373 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0
Dodane przez: Monika_Nogieć

Skórka kandyzowana

Skórka kandyzowana jest świetnym dodatkiem do ciast i deserów. Znakomicie smakuje z czekoladą własnej produkcji

kategoria: Przetwory opublikowany: 13.05.2013 | wyświetlono: 1272 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 2
Dodane przez: paulisia_elk paulisia_elk

Kandyzowana skórka z pomarańczy

Gdy zrobimy ją sami będzie dumnie wyglądała na świątecznych wypiekach

kategoria: Desery opublikowany: 06.09.2012 | wyświetlono: 620 Książki kucharskie: 6 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE