Kandyzowana skórka z pomarańczy

0 (0 ocen)

  • 30 min

Aromatyczna kandyzowana skórka pomarańczy która jest elementem dekoracji wielu nie tylko świątecznych ciast.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 pomarańcze
    pół szklanki cukru
    100 ml wody

Kandyzowana skórka z pomarańczy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomarańcze należy sparzyć. Następnie obrać pomarańczę ze skórki najlepiej ćwiartkami. Nożem pozbywamy się białej części na skórce z pomarańczy. Następnie kroimy ją w małe kostki.
  • 2. Do garnka wlewamy wodę oraz dodajemy cukier a następnie pokrojoną skórkę. Smażymy ok 20 min. na małym ogniu. Kontrolujemy żeby skórka nam się nie przypaliła. W razie potrzeby dodajemy odrobinę wody.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy