Kandyzowana skórka pomarańczowa

  • wyświetlono: 518 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 0

Sposób na aromatyczne ciasta i wykorzystanie pomarańczy w stu procentach.

jacekwkuchni
  • 30min

Składniki

- skórka z 1 pomarańczy
- 1 szklanka wody
- 1 szklanka cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Kandyzowana skórka pomarańczowa

  • 1. Pomarańczę dokładnie myjemy i obieramy ze skórki. Skórkę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do garnka. Wlewamy wodę, dodajemy cukier i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na małym ogniu mieszając od czasu do czasu do momentu zredukowania się i zgęstnienia syropu.

Porady

Podany przeze mnie przepis może posłużyć również do przygotowania skórki z cytryny.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciemama_mnie_nauczylaWielkanocświętakeksPrzetworybabka piaskowamazurek

Komentarze

Podobne przepisy

image-17bvn5a

Dodane przez: EsmeraldaZeSmakiem

Skórka kandyzowana z pomarańczy

Wkrótce święta, a z nimi smak i...

gotowe

Dodane przez: ziutula

skórka pomarańczowa w cukrze

doskonały dodatek do ciast, deserów,...

Suszona skórka pomarańczowa

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Suszona skórka pomarańczowa

Nie lubię nic marnować w kuchnii...

Domowa skórka pomarańczowa do ciast i deserów.

Dodane przez: wiktorkowa

Domowa skórka pomarańczowa do ciast i deserów.

Ta domowa wersja skórki jest idealna...

Skórka pomarańczowa z imbirem w syropie

Dodane przez: anemon

Skórka pomarańczowa z imbirem w syropie

Trochę inna wersja tradycyjnej...

KANDYZOWANY IMBIR

Dodane przez: Maria da leccarsi le dita

IMBIR KANDYZOWANY

Imbir przygotowany w ten sposób...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE