½ kg bananów
1 cytryna
3 jajka
3 łyżki cukru
100ml mleka
½ szkl. mąki
½ łyżeczki cynamonu
½ łyżeczki anyżku
Sól
olej do smażenia
cukier puder do posypania
syrop klonowy do polania
Sposób przygotowania przepisu:
Kanaryjskie placuszki bananowe
1.
Ubić białka ze szczyptą soli ,dodając cukier.
Dodać żółtka i przyprawy, zmiksować.
Banany rozdrobnić razem z sokiem wyciśniętym z cytryny.
Masę bananową dodać masy jajecznej, wymieszać.
Powoli dolewać mleko i dodawać po 1 łyżce mąkę do uzyskania jednolitej masy o gęstości śmietany.
Na rozgrzany olej kłaść po łyżce ciasta i smażyć placuszki z obu stron.
Posypać cukrem pudrem ,ja lubię polane syropem klonowym.
Placuszki są delikatne i puszyste. Polecam.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze