Kanapkowy schab gotowany

  • wyświetlono: 3091 |
  • dodany do książki kucharskiej: 10 |
  • polecenia: 1

Smaczny, delikatny i kruchy schab posmakuje zarówno dzieciom jak i dorosłym.

Joanna Tokarz

Składniki

2 kg schabu bez kości
1/2 szklanki soli peklowej
1/2 szklanki cukru
8 ząbków czosnku
2 łyżeczki majeranku
1 łyżeczka pieprzu mielonego
4 ziarenka ziela angielskiego
4 liście laurowe
wody- tyle by przykryła mięso

Sposób przygotowania przepisu:

Kanapkowy schab gotowany

  • 1. Wodę połączyć wraz z przyprawami i zagotować. Do gorącej zalewy włożyć schab i gotować 15 minut. Pod garnkiem gasimy i pozostawiamy schab na 6 godzin w zalewie. Po tym czasie ponownie zagotowujemy i przez następne 15 minut gotujemy. W zalewie trzymamy aż do całkowitego wystygnięcia, a następnie przekładamy do lodówki, w celu schłodzenia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięsozdrowie_na_talerzudania_dla_urodymama_mnie_nauczylaschabśniadaniena kanapkigotowanyzaparzany

Komentarze

Podobne przepisy

Schab gotowany w winie z porem

Dodane przez: bienpyt

Schab gotowany w winie z porem

Idealna wędlina bez konserwantów....

Tort kanapkowy

Dodane przez: dorota w

Tort kanapkowy

Tort, tym razem nie na słodko....

smarowidło kanapkowe z łososiem

Dodane przez: klementynka

smarowidło kanapkowe z łososiem

Uwielbiam pasty kanapkowe, zwłaszcza...

kanapkowe różyczki

Dodane przez: paolineczka

Kanapkowe różyczki

Moją wielką przygodę w kuchni zaczęłam...

kanapkowy tuńczyk

Dodane przez: benka

Kanapkowy tuńczyk

Pasta kanapkowa z tuńczyka i twarogu,...

Kiełbasa kanapkowa

Dodane przez: Agnieszka Rec

Kiełbasa kanapkowa

Warto spróbować,naprawdę kiełbasa...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE