Kanapkowy schab gotowany

5 (153 ocen)

Smaczny, delikatny i kruchy schab posmakuje zarówno dzieciom jak i dorosłym.

Składniki:

  • 2 kg schabu bez kości
    1/2 szklanki soli peklowej
    1/2 szklanki cukru
    8 ząbków czosnku
    2 łyżeczki majeranku
    1 łyżeczka pieprzu mielonego
    4 ziarenka ziela angielskiego
    4 liście laurowe
    wody- tyle by przykryła mięso
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Kanapki

Kanapkowy schab gotowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę połączyć wraz z przyprawami i zagotować. Do gorącej zalewy włożyć schab i gotować 15 minut. Pod garnkiem gasimy i pozostawiamy schab na 6 godzin w zalewie. Po tym czasie ponownie zagotowujemy i przez następne 15 minut gotujemy. W zalewie trzymamy aż do całkowitego wystygnięcia, a następnie przekładamy do lodówki, w celu schłodzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować