Kanapkowe torciki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Sałatka jest tradycyjna, ale podana w taki sposób zmienia się w efektowną przekąskę.

Składniki:

  • ● 3 duże ziemniaki
    ● marchewka
    ● pietruszka
    ● mały kawałek selera
    ● zielona część pora
    ● 2 jajka ugotowane na twardo
    ● 1/2 puszki kukurydzy
    ● 1/2 puszki groszku
    ● 2 kiszone ogórki
    ● kawałek czerwonej papryki
    ● 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    ● majonez
    ● sól, pieprz
    Oraz:
    ● kromki chleba
    ● masło

Kanapkowe torciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i selera myjemy. Gotujemy do miękkości, studzimy i obieramy.
  • 2. Pora kroimy w paseczki, ogórki ścieramy na tarce, kukurydzę i groszek osączamy. Ugotowane warzywa, jajka i paprykę kroimy w małą kostkę. Przekładamy do miski. Dodajemy resztę warzyw. Mieszamy z majonezem i natką. Doprawiamy.
  • 3. Kromki chleba opiekamy na złoto i smarujemy masłem. Układamy po porcji sałatki, nadając kształt torcika.Wierzch i boki smarujemy majonezem. Dekorujemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2012

Komentarze

Podobne przepisy