Kanapkowa pasta z kurczaka z domowym ajwarem

0 (0 ocen)

Smaczna kanapkowa pasta z wykorzystaniem mięsa z rosołu. Z dodatkiem słodkiej duszonej cebulki i pikantnej pasty paprykowej.

Składniki:


  • 2 cebule
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki oleju rzepakowego
    2 ugotowane małe ćwiartki z kurczaka
    2 łyżki domowego ajwaru
    Sól ziołowa i pieprz kolorowy do smaku

Kanapkowa pasta z kurczaka z domowym ajwarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Cebulę obrać, posiekać w kostkę i wrzucić na rozgrzany olej, smażyć.

    Gdy cebula się zeszkli i zacznie się rumienić, dodać posiekane ząbki czosnku. Przesmażyć razem chwilę. Wystudzić.

    Do wysokiego naczynia wrzucić ajwar, obrane mięso z kurczaka, cebulę z czosnkiem. Zmiksować całość na pastę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

    Przełożyć do słoiczka i schłodzić w lodówce, aby smaki się przegryzły. Podawać na kanapkach z dodatkiem pomidorów

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy