Kanapkowa pasta paprykowa z prażonymi pestkami dyni

0 (0 ocen)

  • 30 min

Energetyzująca już samą barwą, zniewalająco aromatyczna, niesamowicie zdrowa i apetyczna.... taka właśnie jest paprykowa pasta kanapkowa. Robi się ją błyskawicznie.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    · 3 duże czerwone papryki
    · 1 duży ziemniak
    · 2 duże ząbki czosnku
    · 2-3 łyżki oliwy spod suszonych pomidorów
    · 5 suszonych pomidorów
    · sól
    · pieprz
    · odrobina sosu chili słodkiego
    · 2 duże garście uprażonych pestek dyni
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pesto Dodatki Pasty

Kanapkowa pasta paprykowa z prażonymi pestkami dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę można obrać ze skórki, choć moim zdaniem jest to zbyteczne. Paprykę, czosnek i ziemniaka kroimy w drobną kostkę. Warzywa smażymy na odrobinie oleju do momentu aż staną się miękkie. Całość przekładamy do wysokiego naczynia i kiedy przestygnie blendujemy. Dodajemy suszone pomidory, pestki dyni oraz przyprawy i całość jeszcze raz dobrze miksujemy. Pastę podajemy schłodzoną. Smacznego!

Porady

Idealna do kanapek, jak również do faszerowania czy to ryb, czy mięsa.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pestki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować