Kanapkowa pasta gryczana z ogórkiem

0 (0 ocen)

Kolejna pasta kanapkowa z kaszą gryczaną w roli głównej, z ogórkiem konserwowym i szczypiorkiem. Polecam wielbicielom tej kaszy

Składniki:


  • 150 g ugotowanej kaszy gryczanej
    1 czubata łyżka majonezu
    1 pęczek szczypiorku
    2 ogórki konserwowe
    Sól do smaku
    Pieprz czarny do smaku

Kanapkowa pasta gryczana z ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Do miski wsypać ugotowaną na sypko i wystudzoną kaszę gryczaną.

    Dodać majonez oraz sól i pieprz. Wymieszać dokładnie.

    Szczypiorek umyć, osuszyć. Posiekać i wsypać do kaszy.

    Ogórki konserwowe osączyć dobrze z zalewy, pokroić w drobną kosteczkę. Osączyć z soku i wrzucić do kaszy. Wymieszać (pastę można zmiksować blenderem na gładko). Wstawić do lodówki aby smaki się przegryzły.

    Nałożyć do miseczki i podawać do chleba

Komentarze

Podobne przepisy