KANAPKI Z PASTAMI JAJECZNYMI

0 (0 ocen)

  • 15 min

Dbam o to aby w mojej kuchni nie było nudno. Śniadanie to podstawa, tak przygotowane kanapki zaspokoją nawet największy głód. Takie kanapki bardzo często przygotowuje mojej córeczce, która bardzo je lubi.

  • 15 min

Składniki:

  • PASTA JAJECZNA:
    • kromki chleba wiejskiego razowego
    • 1 czubata łyżka majonezu
    • 3 jajka
    • 1 mała dymka ze szczypiorkiem
    • ½ łyżeczki musztardy
    • ½ łyżeczki chrzanu śmietankowego
    • kilka plasterków pomidora i ogórka
    • sól, pieprz

    PASTA JAJECZNA Z TWAROGIEM:
    • 3 kromki ciemnego pieczywa
    • 1 czubata łyżka majonezu
    • 2 jajka
    • ok. 10 dag twarogu
    • 1 łyżeczka musztardy
    • 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany
    • drobina natki i koperku
    • sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Kanapki z pastami jajecznymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotuj na twardo. Zalej zimna wodą, odstaw, żeby ostygły. Następnie obierz i drobno posiekaj. Posiekaj dymkę razem ze szczypiorkiem, dodaj do jajek. Dołóż musztardę oraz majonez. Dokładnie wymieszaj (jeśli pasta wyszła zbyt gęsta, można dodać 1-2 łyżeczki jogurtu naturalnego). Dopraw solą i pieprzem. Kromki chleba przełóż przygotowaną pastą. Na warstwach pasty jajecznej ułóż plasterki pomidora i ogórka, lekko dociśnij. Rozetnij poprzecznie na dwie porcje.
  • 2. Twaróg zmiksuj z majonezem, musztardą oraz ze śmietaną. Dodaj dwa drobno pokrojone jajka na twardo. Dopraw solą, pieprzem, natka i koperkiem. Kromki chleba przełóż przygotowana pastą i rozetnij na dwie porcje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować