Kanapki z pastą z awokado i sałatką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszne imprezowe kanapeczki.

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • chleb ciemny,
    Pasta z awokado:
    awokado 1 szt,
    sok z cytryny 2 łyżki,
    czosnek 1 ząbek,
    sól,
    chili pieprz cayenne,
    Sałatka:
    papryka czerwona 1 szt,
    kukurydza konserwowa 4 łyżki,
    pieczarki marynowane 200 g,
    szynka 150 g,
    majonez 1 łyżka,
    posiekany szczypiorek 2 łyżeczki,
    sól,
    pieprz,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kanapki

Kanapki z pastą z awokado i sałatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z chleba za pomocą obręczy wyciąć kółka. Awokado przeciąć na pół, wyjąć pestkę i miąższ. Miąższ rozdrobnić widelcem na gładką masę, dodać sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz chili. Całość wymieszać.
    Paprykę i szynkę pokroić w kostkę, pieczarki jeśli są małe pokroić na ćwiartki, jeśli większe to pokroić w kostkę, kukurydzę odsączyć z zalewy. Paprykę, szynkę, kukurydzę oraz pieczarki połączyć, dodać majonez, sól, pieprz i wymieszać.
    Chleb posmarować pastą z awokado i ułożyć sałatkę. Całość posypać posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować