Kanapki z łososiowo- jajeczną pastą

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pasta jest szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna. Można do niej dodać trochę drobno posiekanej cebulki lub szczypiorku, ale bez ich dodatku dłużej ją przechowamy i będziemy mogli zabrać na piknik.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka na twardo: 4 sztuki
    - łosoś wędzony w plastrach: 10 dekagramów
    - majonez: 2 łyżki
    - suszone pomidory, w oleju (połówki): 6 sztuk
    - suszone pomidory w płatkach: 2 łyżki
    - sól , pieprz (do smaku): 1 sztuka
    - pieczywo pełnoziarniste (duże kromki): 4 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kanapki

Kanapki z łososiowo- jajeczną pastą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia dzielimy na mniejsze kawałki. Jajka obieramy ze skorupek, kroimy na ósemki. Dokładnie miksujemy wraz z łososiem w rozdrabniaczu. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę odsączone z zalewy suszone pomidory oraz majonez, mieszamy. Płatki suszonych pomidorów miksujemy na pył w rozdrabniaczu, wsypujemy do pasty. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pastą smarujemy świeże pieczywo. Możemy posypać świeżymi ziołami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Piknik Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować