Kanapki przygotowane na słono, bardzo fajnie się nadają jako przekąski na imprezie ale i jako przystawki przed daniem głównym - w zależności od upodobań.
3 min
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 opakowanie szynki szwarcwaldzkiej z Lidla :) (ok.200 gr)
1 opakowanie fety
suszone pomidory drobno mielone
suszona bazylia
suszona pietruszka
suszone nitki chilli do ozdoby
pieprz czerwony do dekoracji
Kanapki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kroimy ciasto francuskie na kwadraty, każdy plasterek szynki szwarcwaldzkiej kroimy na pół.
Układamy na kwadratach z ciasta francuskiego. Kroimy fetę i układamy ją na szynce.
Dodajemy przyprawy (oprócz pieprzu czerwonego i nitek
2.Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na około 15 minut.
Następnie wyjmujemy na talerzyki i ozdabiamy
Dodatkowo polecam podawać z dwoma sosami :)
(Ja zrobiłam tzatzyki i do tego gotową pastę z papryczek chilli, którą się wszyscy zajadają)
Komentarze