Kanapki z ciasta francuskiego

4.5 (181 ocen)

  • 3 min

Kanapki przygotowane na słono, bardzo fajnie się nadają jako przekąski na imprezie ale i jako przystawki przed daniem głównym - w zależności od upodobań.

  • 3 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    1 opakowanie szynki szwarcwaldzkiej z Lidla :) (ok.200 gr)
    1 opakowanie fety
    suszone pomidory drobno mielone
    suszona bazylia
    suszona pietruszka
    suszone nitki chilli do ozdoby
    pieprz czerwony do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Szynki Przekąski

Kanapki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie 1. Kroimy ciasto francuskie na kwadraty, każdy plasterek szynki szwarcwaldzkiej kroimy na pół.
    Układamy na kwadratach z ciasta francuskiego. Kroimy fetę i układamy ją na szynce.
    Dodajemy przyprawy (oprócz pieprzu czerwonego i nitek
  • feta z przyprawami na cieście francuskim 2. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na około 15 minut.
    Następnie wyjmujemy na talerzyki i ozdabiamy
    Dodatkowo polecam podawać z dwoma sosami :)
    (Ja zrobiłam tzatzyki i do tego gotową pastę z papryczek chilli, którą się wszyscy zajadają)

    Życzę smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Feta Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować