Kanapki z batatów

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna przekąska z pieczonych batatów. Można je jeść na zimno jak i na ciepło. Przepis poleciła mi znajoma i bardzo je polubiłam.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1-2 bataty
    Ser feta
    Pasta z suszonych pomidorów
    Owoc granatu
    Świeża roszponka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Kanapki Przekąski

Kanapki z batatów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kanapki z batatów 1. Bataty kroimy na plastry o grubości 1-2 cm i pieczemy w piekarniku o temp 180 st. aż do miękkości okolo 15-20 min.
    Ser feta kroimy w kostkę. Ziarenka granatu wyjmujemy z owocu.
    Upieczone plastry ziemniaków wyjmujemy z piekarnika. Smarujemy je pastą z suszonych pomidorów, następnie kładziemy pokrojony w kostkę ser feta. Kanapeczki posypujemy ziarenkami granatu i dekorujemy świeżą roszponką.

Porady

Można je jeść na zimno jak i na gorąco.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bataty (słodkie ziemniaki)

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować