Kanapki z bakłażana z makrelą wędzoną

0 (0 ocen)

  • 15 min

Taka potrawa pasuje na kolację . Lekko smacznie mało kalorii dużo witamin.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 bakłażan
    1/2 szt makreli wędzonej
    kiełki rzodkiewki
    2 szt pomidory
    przyprawa do grilla
    Sól morska
    2 ogórki zielone
    suszone pomidory z czosnkiem

Kanapki z bakłażana z makrelą wędzoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy w plastry. Każdy plaster solimy i odstawiamy na ok 10 min. PO tym czasie myjemy je osuszamy papierowym ręcznikiem i doprawiamy przyprawą z grilla. Grillujemy , można na patelni grillowej. Pomidory myjemy i kroimy w plasterki.
  • 2. Makrelę obieramy od ości. Ogórka dobrze myjemy nie obieramy kroimy w plasterki. Na bakłażana układamy plasterek pomidora dodajemy makrelę ,kiełki i ozdabiamy plasterkiem ogórka. Posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem niedźwiedzim lub bazylią .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy