Kanapki w stylu japońskim

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Wanpaku Sando わんぱくサンド to japońskie nadziewane różnymi kolorowymi dodatkami kanapki. To co włożymy do kanapki zależy tylko od nas, ważne, żeby było zdrowo, chrupiąco i kolorowo. W japońskiej wersji używany jest chleb tostowy ja w swoich kanapkach używam pity.
Takie kanapki możemy zabrać ze sobą do pracy lub na wiosenny piknik.

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pita

    2 łyżeczki ostrej pasty paprykowej
    2 łyżeczki majonezu

    młode listki szpinaku
    1/4 awokado
    młody ogórek gruntowy
    5-6 cienkich plasterków czerwonej cebuli
    rzodkiewka
    4-5 plasterki szynki
    5-6 małych marynowanych pieczarek
    2-3 suszone pomidory (w oleju)
    2 plasterki żółtego sera
    2-3 listki cykorii radicchio
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kanapki

Kanapki w stylu japońskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa kroimy w cienkie plasterki.

    Na desce układamy papier do kanapek na nim dosyć długi kawałek foli spożywczej.

    Na foli układamy przekrojoną pitę. Połówki pity smarujemy sosem paprykowym i majonezem.

    Na obu połówkach układamy listki szpinaku.

    Następnie warstwami układamy pozostałe składniki tylko na jednej połówce. Po ułożeniu wszystkich składników na kanapce przykrywamy drugą połówką pity. Lekko dociskamy. Kanapkę ciasno owijamy folią spożywczą, a następnie papierem śniadaniowym (żeby papier nam się nie odwijał można zakleić go taśmą klejącą).

    Gotowe kanapki kroimy na pół ostrym nożem, przekładamy do pudełka lub od razu jemy bo są na prawdę pyszne.

Porady

Zamiast pity można użyć maślanego chleba tostowego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować