Kanapki sowy z tuńczykiem i serkiem wiejskim

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Atrakcyjnie podane kanapki na pewno rozbudzą apetyt naszych dzieci.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 puszki tuńczyka
    1 serek wiejski
    2 kromki chleba
    2 jajka
    2 plasterki ogórka zielonego
    3 liście salaty
    2 czarne oliwki
    kawałek czerwonej papryki
    garść liści szpinaku
    3 szczypiorki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Kanapki Przekąski

Kanapki sowy z tuńczykiem i serkiem wiejskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kromki chleba przycinamy od góry i dołu tworząc prostokąt (gdy mamy kwadratowy chlebek pomijamy ten etap). Tuńczyka odsączamy z zalewy i łączymy z serkiem wiejskim, wykładamy na chleb. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w plasterki, układamy na kształt oczu sowy i jako słońce. Oliwkę kroimy w plasterki i robimy z nich źrenice oczu. Z liści salaty robimy skrzydła i grzywkę tu dodając jeszcze przycięty szczypiorek. Z plasterków ogórka wycinamy pazurki sowy, natomiast z czerwonej papryki wycinamy dwa male trójkąciki na dzióbki sów oraz podłużne paski na promienie słoneczka. Sowy układamy na liściach szpinaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Sałata Serek Szpinak Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować