Super pyszne, sycące kanapki serowe w ciastkach z dodatkiem świeżych warzyw. Takie kanapki przygotowałam dla swojego wnusia – w ten sposób przemyciłam trochę warzyw na śniadanie.
20 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
Składniki na 6 sztuk:
24 ciastka słone krakersy
20 dag półtłustego sera twarogowego
2 łyżki śmietany 18%
1 łyżeczka czarnuszki
1 łyżeczka posiekanego koperku
1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
Mały pęczek rzodkiewki
Sól, pieprz do smaku
Kanapki serowe w krakersach z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: do miski przełożyć ser, śmietanę i sól i pieprz do smaku, dokładnie wymieszać(masa ma być lekko posolona) na jednolitą masę. Rzodkiewkę opłukać, osuszyć, pokroić w cienkie plasterki. Na krakersach ułożyć porcję sera, szczypiorku, czarnuszkę do smaku, przykryć krakersem. Znów ułożyć ser, plasterki rzodkiewki, krakersy, ser, szczypiorek, krakersy. Dobrze docisnąć kanapki. Na wierzchu położyć kleks masy serowej i udekorować rzodkiewką, szczypiorkiem i czarnuszką. Podawać po razu po wykonaniu, gdy krakersy są jeszcze chrupiące.
Komentarze