Kanapka z pastą z tuńczyka

2.4 (5 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Pyszna propozycja śniadania, aby nie było nudne :)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • puszka tuńczyka w sosie własnym
    mała puszka kukurydzy
    3 jajka ugotowane na twardo
    2 ogórki korniszony
    pęczek szczypiorku
    4 kromki chleba tostowego
    liście sałaty
    1 cebula
    łyżeczka majonezu
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

2.4 (5 ocen)

Zobacz również:

Kanapki

Kanapka z pastą z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chleb tostowy upiec w tosterze. Jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ogórki i szczypiorek pokroić w kostkę, kukurydzę i tuńczyka odsączyć. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dodać majonez, sól i pieprz, wymieszać. Cebulę pokroić w krążki. Na kromkę pieczywa położyć sałatę, pastę z tuńczyka, kilka krążków cebuli, liść sałaty i przykryć drugą kromką chleba.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować