Kanapka z jajkiem, awokado i serem cheddar

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Chciałbyś przyrządzić coś wyjątkowego na śniadanie, ale nie masz dużo czasu? Oto przepis na rewelacyjne i pożywne kanapki z jajkiem, awokado i cheddarem. Kanapeczki przyrządzasz na zdrowym chlebku z komosy ryżowej i kaszy jaglanej. Kanapki wspaniale wyglądają i smakują.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 jajo kurze
    2 plasterki sera cheddar
    30 g awokado
    2 kromki chleba z komosy

Kanapka z jajkiem, awokado i serem cheddar - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko gotujemy na półtwardo i studzimy
    2. Awokado obieramy i kroimy w plasterki
    3. Chlebek możemy upiec z przepisu chlebek z komosy ryżowej i kaszy jaglanej
    4. Na chlebku układamy plasterek sera, kilka plasterków awokado i połówkę jajka
    5. Doprawiamy solą i pieprzem

Komentarze

Podobne przepisy