Kanapka z bekonem, pomidorem i sałatą

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pomimo dodanego bekonu kanapka jest fit.

  • 15 min

Składniki:

  • Pasta :
    pół dojrzanego awokado
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżeczka oliwy
    1/4 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
    Kanapka :
    4 plasterki bekonu
    4 kromki chleba razowego
    sałata rzymska
    1 pomidor malinowy pokrojony w plasterki
    czerwona cebula

Kanapka z bekonem, pomidorem i sałatą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pasta : zmiksowałem awokado, sok z cytryny, oliwę, sól i pieprzem kajeński.

    Wysmażyłem bekon na suchej patelni, osączyłem z tłuszczu na papierowym ręczniku. Zrumieniłem w tosterze kromki chleba, dwie posmarowałem pastą z awokado. Obłożyłem sałatą, pomidorem, cebulą i bekonem, przykryłem pozostałymi kromkami chleba.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy