Kanapka z awokado, kurczakiem i sałatą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.KURCZAK: Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Do marynaty wkładamy kurczaka i dokładnie go obtaczamy. Mięso odstawiamy do lodówki do zamarynowania na 1 godzinę.
Po tym czasie mięso przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i zagotowujemy. Gotujemy dokładnie 10 minut pod przykryciem. Wyłączamy ogień, a mięso pozostawiamy w bulionie do wystudzenia.
Wystudzone mięso kroimy w plasterki.
W podobny sposób można przygotować udka z kurczaka. Gotujemy je wówczas 35 minut.
PRZYGOTOWANIE KANAPKI: Kromki chleba smarujemy majonezem (1 kromka =1 łyżka majonezu). Następnie na pierwszej kromce układamy liście sałaty, następnie plasterki kurczaka i plasterki awokado. Przykrywamy drugą kromką. Awokado można dodatkowo oprószyć szczyptą soli i pieprzu.
Komentarze