Kanapka z awokado i rukolą

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Jak dobrze rozpocząć dzień? Zaraz po wstaniu z łóżka (oczywiście prawą nogą…) warto sprezentować sobie pożywne śniadanie! Pełnoziarniste pieczywo, słodkie awokado i świeża rukola.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - awokado: 0.33 sztuki
    - pieczywo pełnoziarniste: 1 plaster
    - rukola: 1 pęczek
    - szczypiorek: 1 szczypta
    - wiórki kokosowe: 1 łyżeczka

Kanapka z awokado i rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na pieczywo nakładamy cienko pokrojone awokado. Ponieważ jest to owoc tłusty, nie potrzebujemy dodatkowo masła ani oliwy. Między plasterki awokado wkładamy rukolę. Można dodać odrobinę posiekanego szczypiorku. Całość posypujemy kokosem, dzięki czemu potrawa będzie nie tylko pięknie wyglądała, ale zyska też nutkę egzotyki.
  • Kanapka z awokado i rukolą 2. Więcej zdjęć i przepisów znajdziecie na blogu Smaczny Kąsek.com:
    http://www.smacznykasek.com/?p=417

Komentarze

Podobne przepisy