Kanapka z awokado i jajkiem

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybka kanapka, którą przygotujecie w kilka chwil. Jajko możecie ugotować poprzedniego wieczoru, a wtedy to już kilka sekund.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kromki ciemnego pieczywa,
    1 dojrzałe awokado,
    2 jajka,
    rzodkiewka,
    szczypta soli,
    pomidory

Kanapka z awokado i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko gotujemy na twardo lub pół twardo. Kroimy w plastry.
    Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, Następnie wyciągamy za pomocą łyżki z skóry, kroimy w plastry. Układamy na chlebie wraz z jajkiem i rzodkiewką.
    Podajemy wraz z pomidorkami.

Komentarze

Podobne przepisy