Kanapka piknikowa nadziewana

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Wybieramy się na piknik, szukałam czegoś (po za tostami) aby było pożywne i łatwe w podaniu:) Znalazłam klika przepisów i składając w całość wszystkie, zrobiłam właśnie kanapki nadziewane.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna typ 650: 450 gramów
    - masło roztopione: 80 gramów
    - woda letnia: 130 mililitrów
    - sól: 1 łyżeczka
    - cukier: 1.5 łyżeczki
    - drożdże swieże: 20 gramów
    - Jajko: 1 sztuka

    - ser żółty w plastrach: 4 sztuki
    - szynka/plastry: 6 plastrów
    - pomidorki koktajlowe: 5 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kanapka piknikowa nadziewana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odlewały z naszej wody około 3 łyżek, dodajemy drożdże i cukier
  • 2. Gdy nam drożdże " rosną" w tym czasie roztapiamy masło
  • ciasto na kanapki 3. Wsypujemy do miski mąkę dodajemy nasze drożdże, masło, sól
  • wyrabiamy ciasto 4. Wyrabiamy w misce, odstawiamy na około godzinkę pod przykryciem
  • wyrośnięte ciasto 5. po wyrośnięciu...
  • dzielimy na 2 części 6. wykładamy na obsypaną mąką stolnice, wyrabiamy, dzielimy na 2 części
  • nakładamy farsz 7. rozwałkowujemy na prostokąty i dodajemy farsz: ser żółty, szynka, serek topiony, pomidorki koktajlowe.
    W drugiej kanapce dodałam parówkę zamiast pomidora, gdyż mój kochany niejadek nie znosi pomidorów....w smaku wyszło dosyć ciekawe:)
  • smarujemy jajkiem 8. zwijamy nasze ciasto, smarujemy rozbełtanym jajkiem - czekamy 20 minut aby odpoczęło
  • pieczemy 9. pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180* około 30 minut:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować