Kanapka piknikowa

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Średni

Najbardziej popularne na piknik są kanapki ;) , można je oczywiście trochę urozmaicić np robiąc taką właśnie kanapkę ;)

  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • - bochenek chleba z formy: 1 sztuka
    - naturalnego serka homogenizowanego: 200 gramów
    - twarożku do smarowania: 250 gramów
    - szalotki: 2 sztuki
    - masło: 20 gramów
    - ogórki konserwowe: 2 sztuki
    - ząbki czosnki: 3 ząbki
    - peczka szczypiorku: 0.5 pęczka
    - pęczek pietruszki natki: 1 pęczek
    - sól, pieprz, papryka w proszku: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kanapka piknikowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szalotki obrać i drobno posiekać. Obrać i wycisnąć czosnek. Ogórki konserwowe pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki oraz szczypiorek umyć i drobno pokroić. Chleb pokroić w kromki o grubości 1 cm. Z każdej kromki wyciąć prostokąty. 4 prostokąty pozostawić w całości, a pozostałe pociąć w paseczki. Rozgrzać masło i podsmażyć szalotki. Osączyć je na sitku i schłodzić. Naturalny serek homogenizowany wymieszać z twarogiem, dodać zioła, ogórki, szalotki oraz czosnek. Przyprawić do smaku, solą i pieprzem. 3/4 masy przełożyć do szprycki. Na 2 kromkach chleba ułożyć wzdłuż paseczki w odstępach ok 1 cm. Przestrzeń między paseczkami wypełnić przygotowaną masą . Na masie serowej ułożyć kolejną warstwę paseczków z chleba i ponownie wypełnić odstępy nadzieniem. Te czynności należy powtórzyć jeszcze raz, tak by powstał wzór szachownicy. Przykryć kanapki całymi kromkami i posmarować z wierzchu i po bokach pozostałą masą serową. Wstawić do lodówki na 3 godziny. Na koniec posypać szczypiorkiem oraz papryką w proszku i podzielić na porcje.
    Pakujemy w pojemniczek i zabieramy do koszyka :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować