Kanapka obiadowa

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

też tak macie,że zjedlibyście coś,ale albo brak czasu na gotowanie, albo sami nie wiecie co zjeść. A do tego jeszcze zostało co nieco mięsa pieczonego z poprzedniego dnia.... I tutaj przychodzę do Was z pomysłem. Proponuję pożywną,szybką i przepyszną kanapkę obiadową. Ja użyłam pieczonego indyka,ale tak naprawdę może być każde inne mięso,jakim akurat dysponujecie. Polecam i zapraszam :)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 ciabata
    100 g pieczonego mięsa z indyka lub kurczaka
    1 ogórek konserwowy
    1/2 cebuli
    2 łyżki sosu teryiaki
    1 łyżka słodkiego sosu chili
    2 łyżki serka topioneg
    1 łyżka ketchupu
    1 łyżka musztardy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciabatta Dania główne Pieczeń

Kanapka obiadowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso poszarpać lub pokroić na mniejsze kawałki. Dodać oba sosy i wymieszać. Wrzucić na rozgrzana patelnię i podgrzewać około 5 minut. W międzyczasie przygotować ciabate. Rozkroic ją wzdłuż na 3 części. Środkowa posmarować z obu stron serkiem.
  • 2. Ogórka i cebulę pokroić w cienkie plastry. Dolną i górną część bułki posmarować ketchupem i musztarda. Ułożyć kawałki ogórka i cebuli. Na dolna bułkę nałożyć połowę mięsa,przykryć bułką z serkiem i dać resztę mięsa. Przykryć ostatnią częścią bułki. Podawać od razu. Smacznego!
    Całość to 400 kcal.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować