Kanapka na gorąco z grillowaną karkówką, jarmużem, serem pleśniowym i marynowanymi pomidorkami

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Kolejna wersja pysznej kanapki na gorąco. Może być podana jako śniadanie, lunch, obiad lub kolacja. Jest pyszna i pożywna. Ważne jest to, że jej przygotowanie zajmuje mniej niż 15 minut.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • na każdą kanapkę:
    2 plastry karkówki
    sól morska
    pieprz kolorowy

    22-25 cm kawałek bagietki
    jarmuż
    6 plasterków sera z niebieską pleśnią
    kilka plasterków czerwonej cebuli
    marynowane pomidorki koktajlowe
    słodko - pikantny sos paprykowy
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Fast food Kanapki

Kanapka na gorąco z grillowaną karkówką, jarmużem, serem pleśniowym i marynowanymi pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry karkówki nacieramy solą i pieprzem. Plastry mięsa smażymy na mocno rozgrzanej patelni żeliwnej grillowej lub w grillu elektrycznym. Karkówka powinna się mocno zrumienić z obu stron. Plastry karkówki przekładamy na deskę.

    Na patelni, na której smażyło się mięso przez chwilę podgrzewamy bagietkę.

    Ciepłą bagietkę skrapiamy pikantnym sosem paprykowym. Układamy jarmuż, plasterki sera, cebulę, pomidorki i karkówkę. Kanapkę składamy i jemy póki gorąca. Smacznego.

Porady

Przepis na pomidorki: /przepis/miodowe-pomidorki-koktajlowe

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka wieprzowa Jarmuż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować