Jeżeli trzeba przygotować coś pysznego w krótkim czasie, to ten deser będzie idealny!!
60 min
Składniki:
Oto przepis na deser:
1 puszka masy krówkowej kajmakowej
200 ml śmietany kremówki 36%
300 gram truskawek pokrojonych na ćwiartki
2 łyżki żelatyny
1 paczka herbatników kakaowych Bonitki z Biedronki
Kanapka kajmakowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Formę tortową o średnicy 26 cm wykładamy herbatnikami.
Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy masę kajmakową, żelatynę zalewamy do napęcznienia 1/3 szklanki kremówki, po czym podgrzewamy i miksujemy z masą. Wylewamy na herbatniki, wykładamy truskawki, przykrywamy drugą warstwą herbatników i wkładamy do lodówki na 1-2 godziny. Pyszny deser dla dorosłych i dzieci ;)
Komentarze