Kanapka kajmakowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

Jeżeli trzeba przygotować coś pysznego w krótkim czasie, to ten deser będzie idealny!!

  • 60 min

Składniki:

  • Oto przepis na deser:
    1 puszka masy krówkowej kajmakowej
    200 ml śmietany kremówki 36%
    300 gram truskawek pokrojonych na ćwiartki
    2 łyżki żelatyny
    1 paczka herbatników kakaowych Bonitki z Biedronki

Kanapka kajmakowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Formę tortową o średnicy 26 cm wykładamy herbatnikami.
    Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy masę kajmakową, żelatynę zalewamy do napęcznienia 1/3 szklanki kremówki, po czym podgrzewamy i miksujemy z masą. Wylewamy na herbatniki, wykładamy truskawki, przykrywamy drugą warstwą herbatników i wkładamy do lodówki na 1-2 godziny. Pyszny deser dla dorosłych i dzieci ;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy