Kanapka Elvisa Presleya

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Do kin trafił właśnie film o Elvisie Presleyu, więc pomyślałam, że to dobry czas by przypomnieć ulubioną kanapkę Króla. Masło orzechowe, banan i bekon - brzmi jak szaleństwo, ale smakuje świetnie!

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Chleb tostowy - 8 kromek
    Boczek wędzony parzony - 8 plasterków (grubszych)
    Banan - 1szt
    Masło orzechowe - 2 łyżki
    Olej - 2 łyżki
    Opcjonalnie: dżem lub syrop klonowy
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Kanapki

Kanapka elvisa presleya - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chleb tostowy smarujemy olejem i pieczemy w 180 stopniach przez kilka minut, do zarumienienia. Alternatywną wersją jest przygotowanie kanapek z niepodpiekanego chleba i smażenie już gotowych. Będą jednak wtedy bardzo tłuste.
    Boczek smażymy, aż będzie chrupiący. Banana kroimy w plasterki.
    Cztery podpieczone kromki smarujemy masłem orzechowym, układamy na nich plasterki banana i po 2 plasterki boczku. Przykrywamy pozostałymi kromkami.
    Opcjonalnie do kanapek można dodać syrop klonowy lub dżem - według mnie świetnie pasowałby dżem żurawinowy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bekon Banany Masło orzechowe Chleb tostowy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować