- kawiorek: 1 sztuka
- masło: 1 łyżka
- sałata (strzępiasta zielona i fioletowa): 3 sztuki
- pomidory: 2 sztuki
- ser (żółty): 1 plaster
- koperek (zielony): 1 pęczek
- oliwki (czarne): 5 sztuk
- pieprz (ziarna): 10 sztuk
- ogórek (zielony): 1 sztuka
- serfeta: 1 sztuka
Sposób przygotowania przepisu:
Kanapka biedronki
1.
Kawiorek smarujemy masłem, układany na niego Sałatę zieloną i fioletową. Na to plaster sera żółtego. Pomidor kroimy na pół, nacinamy go w kilku miejscach i wkładamy czarny pieprz. Ma powstać biedronka. Nogi robimy z oliwek cienkich pasków. Głowa z całej oliwki. Biedronki układamy na kawiorku. Po środku wkładamy kwadraty sera feta, stroimy koprem. Z ogórka zielonego robimy plasterki do dekoracji.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze