Kanapeczki ryżowe z humusem tuńczykowym i jarmużem i oliwkami

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wyglądają bardzo apetycznie i smakuje niesamowicie.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka=250 ml
    Składniki:
    Opakowanie wafli ryżowych (dowolny, ulubiony smak)
    Mała puszka tuńczyka w oleju
    1 szklanka ugotowanej ciecierzycy
    2 garście umytych, drobnych liści jarmużu
    Kubeczek pomidorków koktajlowych
    Pół ogórka gruntowego
    Kilka łyżek pokrojonych czarnych oliwek
    Sól, pieprz

Kanapeczki ryżowe z humusem tuńczykowym i jarmużem i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka odsącz z nadmiaru oleju i zmiksuj razem z ciecierzycą, dodając sól i pieprz do smaku. Pastą posmaruj wafle. Pomidorki, ogórka umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Na wierzch kładź liście jarmużu, kawałki pomidora, ogórka i oliwki. Można też dodatkowo położyć dla dekoracji ugotowaną ciecierzycę. Podawaj zaraz po przygotowaniu. PS. Możesz wafle zastąpić ulubionym pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Komentarze

Podobne przepisy