Kanadyjskie żeberka z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żeberka pokrój na mniejsze kawałki. Włóż do miski dodaj ocet, miód oraz syrop. Dobrze wymieszaj i odstaw na 30 min
2.Na patelni rozgrzej 2 łyżi oleju, dodaj pokrojoną w pólplasterki cebulę i zeszklij.
3.Cebulę przełóż do ,miski, na patelnie z tłuszczem połóż żeberka i smaż na złotobrązowy kolor z obydwóch stron.
4.Żeberka przełóż do naczynia żaroodpornego.
Na patelnie z tłuszczem po żeberkach nałóż kapustę dodaj liść laurowy i ziele. Smaż często mieszając ok 10 min
5.Kapustę nałóż na żeberka. Piecz w 190' przez ok 1 godz. W połowie pieczenia przykryj kapustę by się nie przypaliłą
Komentarze