KALMARY W WINNYM SOSIE

0 (0 ocen)

  • 40 min

z zeszytu

  • 40 min

Składniki:

  • 70 dag kalmarów
    20 dag wędzonego boczku
    2 papryki kolorowe
    8 szalotek
    5 ząbków czosnku
    1 papryczka chili
    1 1/2szk. wina białego
    2 łyżki oliwy
    sól
    pieprz
    1 łyżka mąki ryżowej
    tymianek
    zielona pietruszka

Kalmary w winnym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek pokroić w kostkę dać na rozgrzany olej przesmażyć następnie dać cebulkę pokrojoną w kostkę lub pióra ,kalmary smażyć dodać kolejno czosnek i pokrojoną paprykę,papryczkę smażąc podlać całość winem i dusić do miękkości gdzieś około 30 minut jeszcze tak aby drewnianą łyżką udało się przeciąć kalmara dodać mąkę zagotować doprawić przyprawami .Smacznego

Komentarze

Podobne przepisy