Kalie mascarponowe nadziewane ze szparagami

4.97 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Bardzo smaczna i efektowna przystawka.

  • 20 min

Składniki:

  • opakowanie mascarpone w okrągłych plastrach
    serek puszysty (u mnie łososiowy)
    szparagi zielone (tyle ile plastrów sera)
Wystaw ocenę:

4.97 (194 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kalie mascarponowe nadziewane ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi obcinamy około 5 cm od dołu. W garnku zagotowujemy wodę i na wrzątek wrzucamy szparagi. Na średnim ogniu gotujemy 10 minut. Odkładamy na druszlak, aby obciekły z wody i ostygły.

    Na plasterek sera mascarpone nakładamy łyżeczkę serka puszystego i rozsmarowujemy zostawiając z jednej strony wolny biały margines. Na środku układamy szparaga tak, aby górna część była pręcikiem, a dolna łodyżką i delikatnie składamy z dwóch stron zlepiając oba boki.
    W ten sam sposób postępujemy z pozostałymi składnikami.

    Kalie układamy np. tak jak ja na sałacie lub wg własnej fantazji na innym podkładzie.
    Schłodzić przez około godzinę, aby sery dobrze się połączyły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować