Kalarepy faszerowane kurkami

  • wyświetlono: 181 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Jestem z zawodu kucharką. Lubię gotować potrawy z warzyw z mojego ogrodu.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Bernadetta Orawiec, Parkoszów
  • 40min

Składniki

● 8 młodych kalarep
● 40 dag kurek
● olej
● 2 jajka
● cebula
● łyżka masła
● łyżka startegożółtego sera
● sól, pieprz
● 1/2 pęczka szczypiorku

Sposób przygotowania przepisu:

Kalarepy faszerowane kurkami

  • Kalarepy faszerowane kurkami1. Kalarepy obieramy, ścinamy
    podstawy i wierzchy.
    Miąższ wydrążamy, zostawiając
    1,5-cm boki. Szczypiorek
    myjemy, osuszamy i siekamy.
  • Kalarepy faszerowane kurkami2. Kurki oczyszczamy i kroimy
    w kostkę. Dusimy na maśle
    i łyżce oleju. Cebulę obieramy,
    kroimy w kostkę i chwilę dusimy
    z grzybami.
  • 3. J ajka rozkłócamy. Szczypiorek,
    ser i jajka mieszamy
    z kurkami. Doprawiamy. Napełniamy
    kalarepy. Przykrywamy
    wierzchami. Pieczemy ok.
    20 minut w posmarowanym
    olejem naczyniu żaroodpornym
    w temperaturze 180 °C.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

kalarepakurkizapraszamy gości

Komentarze

Podobne przepisy

Roladki z kurkami, serem i pietruszką

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Roladki z kurkami, serem i pietruszką

Dla wszystkich tych, którzy uwielbiają...

Gulasz z indyka z kurkami

Dodane przez: Kloruś

Gulasz z indyka z kurkami

Przedstawiam lekką i pyszną propozycję...

image-1xknscs

Dodane przez: elapolo

Tagliatelle z kurkami w sosie śmietanowym

Danie można przygotować w kilkanaście...

image-1cevlw7

Dodane przez: natalia2004

Kurki w sosie śmietanowym

Szybkie i pyszne danie

Omlet z kurkami

Dodane przez: czarrna

Omlet z kurkami

Na śniadanie

image-1rn30t1

Dodane przez: agarybak76

Polędwiczki wieprzowe z kurkami

Kiedy trwa sezon na kurki, rodzina...