Kalarepki nadziewane

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Prosty przepis a jak efektownie wygląda i smakuje.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 6 kalarepek
    35 dkg mięsa mielonego wieprzowego
    1 bulka sucha
    1 cebula
    1 jajko
    sól.pieprz
    vegeta

Kalarepki nadziewane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Nadziewane kalarepki 1. Kalarepkę obrać ze skórki, ściąć wierzch, wydrążyć środek.
  • Nadziewane kalarepki 2. Bułkę namoczyć. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić. Do mięsa mielonego dodać odciśniętą bułkę, cebulę,jajko,vegetę sól.pieprz, wymieszać
  • Nadziewane kalarepki 3. Wydrążone kalarepki napełnić mięsem. Każdą przykryć ściętym wierzchem, docisnąć. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym , podlać gorąca wodą, wstawić do piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni około 50 min. Wyparowany sos uzupełniać wodą. Miękkie wyłożyć na półmisek Podawać z pieczywem. Smacznego !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy