Kalarepka gotowana z marchewką

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kalarepki ugotowana razem z marchewką i przyprawami, daje nam wyśmienity dodatek do drugiego dania. Polecam.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kalarepka
    1 marchewka
    łyżka oleju
    1/2 łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
    1 szklanka wody

Kalarepka gotowana z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kalarepki gotowana z marchewką 1. Do garnka wlewamy wodę i stawiamy na gazie, zagotowujemy. W międzyczasie kalarepkę obieramy ze skórki i myjemy, ścieramy na tarce o małych oczkach. Marchew obieramy i myjemy, ścieramy na tarce o małych oczkach. Starte warzywa przekładamy do garnka i dodajemy przyprawy. Gotujemy przez 10 minut. Ugotowane warzywa przekładamy do salaterki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy