Kalarepki faszerowane rybą wg Daniela

0 (0 ocen)

  • 30 min

Delikatne danie dla tych którzy nie jadają mięs a jadają ryby i dla wszystkich miłośników ryb . A Daniel to mój syn .

  • 30 min

Składniki:

  • 2 kalarepki średniej wielkości
    ½ szklanki bardzo drobno pokrojonego mięsa ryby ( filet – ja użyłam karmazyna )
    2 łyżki ugotowanego na pół miękko ryżu ( jak do gołąbków )
    ½ zeszklonej drobno pokrojonej cebuli
    1 łyżka oleju
    2 łyżki pokrojonego kopru
    1 marchew
    szczypta soli
    szczypta pieprzu
    4 szklanki wody
    ½ kostki bulionu rybnego Knorra ( lub warzywnego )
    1 łyżka masła
    sok z cytryny
    szczypta cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Kalarepki faszerowane rybą wg daniela - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrać i wydrążyć kalarepki ( to co się wydrąży odłożyć ) .Wymieszać mięso ryby , ryż , cebulę , koper .Posolić i popieprzyć. Napełnić kalarepki i ułożyć w garnku ( takim o objętości 1,5 -2 litrów ) .Pokroić wydrążone z kalarepek kawałki .Pokroić w plasterki obraną marchew. Wsypać do garnka obok całych kalarepek .Zalać wodą . Dodać bulion .Dusić na średnim gazie aż kalarepki będą miękkie ( ok. .45 minut ). Na patelni rozpuścić masło , przełożyć na nie kalarepki i wyjęte łyżką cedzakową kawałki marchewki i kalarepek z drążenia . Podlać odrobiną wywaru. Doprawić sokiem z cytryny i odrobiną cukru . Chwilę podgrzewać .
    Podawać z ziemniakami z wody.

Porady

Można również zrobić na maśle delikatną zasmażkę i rozprowadzić ją wywarem a potem dodać słodkiej śmietanki .Doprawić sos do smaku i włożyć do niego wyjęte z wywaru marchew i kawałki kalarepki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Warzywa Kalarepa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować