Kalarepka z zielonym groszkiem i boczkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Kalarepa zwłaszcza młoda nie dość że smaczna to jeszcze zdrowa, uwielbiam i polecam :)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 młode kalarepki pokrojone w kostkę
    2 spore garści młodego zielonego groszku
    200 g boczku wędzonego na skwarki
    trochę koperku posiekanego
    zasmażka na maśle z 1 łyżki masła i łyżeczki mąki
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Skwarki

Kalarepka z zielonym groszkiem i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepkę i groszek zalać niewielką ilością wody, ok pół szklanki, lekko posolić, pogotować na małym ogniu jakieś 20 minut.

    W tym czasie usmażyć skwarki z boczku, dodać do kalarepki odsączone z tłuszczu, zrobić zasmażkę z masła, połączyć wszystko, na koniec dodać koperek i doprawić wg własnego smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek wędzony Groszek zielony Kalarepa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dieta cukrzycowa Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować