Kalarepka z okrasą

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kalarepka jest bardzo zdrowa, uwielbiam jej smak i robię na różne sposoby, były już frytki z kalarepki na surowo, pucharki nadziewane, kalarepka duszona z groszkiem i marchewką, teraz zrobiłam kalarepkę ala kalafior, bardzo polecam. Może być samodzielnym daniem jak też dodatkiem do obiadu.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kalarepki
    2 łyżki masła
    2 łyżki bułki tartej
    sól, pieprz biały mielony, koperek posiekany

Kalarepka z okrasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane kalarepki pokroić w paseczki, ugotować w osolonej wodzie.
    Odcedzić, polać zrumienioną bułką tartą, posypać koperkiem i białym pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy