Kalafor w panierce

5 (167 ocen)

  • 30 min

Proste, szybkie i pyszne danie

  • 30 min

Składniki:

  • różyczki kalafioru
    jajko
    kilka łyżek mleka
    kilka łyżek mąki
    bułka tarta
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kalafor w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1d83rii 1. Różyczki kalafioru ugotuj w osolonej wodzie. W międzyczasie w miseczce wymieszaj jajko, mleko i mąkę. Dodaj sól, pieprz.
  • image-1ak2ah6 2. Kalafior zanurz w przygotowanej panierce i obtocz w bułce tartej.
  • image-0a4qxln 3. Usmaż kalafior na oleju. Posyp solą. Można jeść sam kalafior, albo jak ktoś lubi z ketchupem lub chlebem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować