Kalafiorowo pieczarkowe z sosem curry :-) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Nie bedę pisać że myjemy czyścimy itd... jesteśmy dorośli i wiemy co się robi z warzywami :-)
Gotujemy kalafior na pół miękko, odcedzamy z wody. na patelni teflonowej z małym dodatkiem oliwy smażymy drobno skrojoną cebulkę, dokładamy pieczarki starte na tarce o grubych oczkach i marchew również startą. Kalafior wkładamy do miski i blendujemy na masę, dokładamy zawartość patelni, solimy pieprzymy, dodajemy troszkę kurkumy i curry i papryki czerwonej. Mieszamy i dokładamy ok łyżki mąki(ja korzystam z orkiszowej)
Smażymy obtaczając delikatnie w mące.
SOS
majonez łączymy z tartymi ząbkami czosnku, dodajemy jogurt, pieprz i sól, kroimy por w drobną kosteczke, i ostrożnie dawkujemy curry- w zależności jak kto lubi.
Komentarze