Kalafiorowo-brokułowa zupa ze świezym koperkiem

0 (0 ocen)

  • 45 min

pyszna, delikatna i aromatyczna, letnia.....z młodymi warzywami:) i duza ilościa świeżego koperku:)

  • 45 min

Składniki:

  • 3 skrzydełka drobiowe
    pół kalafiora
    kilka różyczek brokuła
    2 młode marchewki
    1\2 korzenia młodej pietruszki
    3 ziemniaki młode
    lisc pora
    liść laurowy
    kilka kulek ziela angielskiego
    sól
    pieprz
    2-3 ziarna pieprzu ziarnistego
    2 łyżki siekanego koperku
    100 ml śmietany 18%

Kalafiorowo-brokułowa zupa ze świezym koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka zalewamy około 3 litrami zimnej wody.Dodajemy
    liść laurowy, ziele angielskie, liśc pora,. Po kwadransie dodajemy pokrojone w kostke warzywa-marchew, pietruszke i ziemniaki . Gotujemy do miękkości . Potem dodajemy takze rózyczki brokuła i kalafiora, i rózyczki gotujemy aż warzywa będą miękkie.

    Zupę doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z gazu. Śmietanę hartujemy w miseczce dodając po łyżce gorącej zupy ciągle mieszając. Dodajemy do zupy i mieszamy . Gotową zupę posypujemy obficie świeżym koperkiem. Smacznego:)

Porady

mozna dodac kostke rosołową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy