Kalafiorowa zupa krem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min
  • Dla 4 osób

Pożywna zupa krem.

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 średni kalafior; 2 małe marchewki; 2 średnie ziemniaki; 1 mała cebula; 3 kostki rosołowe; śmietana; sól; pieprz

Kalafiorowa zupa krem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do 1,5 l zimnej wody wrzucić kostki rosołowe, rozpuścić i doprowadzić do wrzenia. Wszystkie warzywa umyć i drobno pokroić, potem wrzucić do gotującego się wywaru. Zupę gotować i od czasu do czasu mieszać do momentu, aż warzywa będą miękkie. Kiedy zupa wystygnie warzywa zmiksować blenderem do uzyskania jednolitego kremu. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Przed podaniem każdą miseczkę udekorować łyżką śmietany.

Porady

Można też ozdobić natką pietruszki lub domowymi grzankami. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2014

Komentarze

Podobne przepisy