Kalafiorowa z lanym ciastem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

...

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1,5 l bulionu warzywnego
    1 mały kalafior
    1 pęczek natki pietruszki
    100 ml kwaśnej śmietany
    60 ml słodkiej śmietany
    Sól i pieprz
    Lane ciasto
    Włoszczyzna
    Liść laurowy
    Kilka ziarenek pieprzu
    Ziele angielskie

Kalafiorowa z lanym ciastem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior podzielić na małe różyczki ,opłukać je ,dodać do bulionu warzywnego (włoszczyzna ,ziele angielskie ,kilka ziarenek pieprzu ,liść laurowy ,sól-warzywa najlepiej pokroić w kostkę ,podsmażyć na maśle) i gotować pół godziny. Dodać kluski ,posiekaną natkę pietruszki oraz obie śmietany rozbełtane z kilkoma łyżkami zupy. Doprawić do smaku solą i pieprzem i doprowadzić do wrzenia.

Komentarze

Podobne przepisy