Kalafiorowa z kurkami i soczewicą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna jesienna zupa :)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 nieduży kalafior
    300 g kurek
    3 ziemniaki
    1 cebula
    1 szklanka mleka
    1/2 szklanki czerwonej soczewicy
    2 łyżki posiekanego koperku
    1-2 marchewki
    po kawałku pietruszki, selera i pora
    jarzynka, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa grzybowa Zupa kalafiorowa

Kalafiorowa z kurkami i soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Włoszczyznę pokroić wedle uznania. Do garnka wlać litr wody, dodać 2 łyżeczki jarzynki i wrzucić warzywa, gotować 10 minut. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i dodać do gotującej się włoszczyzny. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni spryskanej oliwą, wrzucić oczyszczone kurki i podsmażyć, a następnie dodać do wywaru z ziemniakami razem z różyczkami kalafiora i soczewicą. Całość gotować do miękkości wszystkich składników. Wlać mleko, zagotować i doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kalafior Kurki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować