Zupa kalafiorowa

0 (0 ocen)

  • 40 min

Szybka i pyszna!

  • 40 min

Składniki:

  • 1 średni kalafior
    4 marchewki
    4 ziemniaki (wszystkie warzywa zależą od tego jakiej są wielkości i jak dużo zupy chcemy ugotować)
    2 skrzydełka z kurczaka
    sól
    koper
    śmietana 18%
    2 łyżeczki mąki

Zupa kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka gotujemy. Zbieramy "szumy", solimy.
    Do wywaru dodajemy marchew. Gotujemy chwilę i dodajemy ziemniaki. Kalafior dzielimy na różyczki i dodajemy na koniec, gdyż kalafior długo nie musi się gotować. 4 łyżeczki śmietany mieszamy z mąką i dodajemy do zupy. Na koniec wszystko posypujemy koperkiem (mozna tez tylko bezposrednio do talerza.
    Mięso można obrać i wrzucić do zupy.

Porady

Można użyć innego kawałka mięsa, nie musi być to skrzydełko ani też drób :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy